Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy rosół

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duży kurczak 1 szt
marchew 3 szt
seler 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
por
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: domowy rosół

Kurczaka(2-2,5kg) porcjuję, czyszczę i moczę kilka godz w zimnej wodzie, płucze , wkładam do garnaka i gotuję w między czasie zbieram szumowiny, dodaję kilka ziaren ziela ang i listek laurowy i solę. Po ok. 15 min dodaję Kucharka, marchewkę, pietruszkę, pora i selera, cebule przypiekam nad gazem i również dodaję do rosołu i tak gotuję na małym ogniu godz, dodaję pieprz, wyciągam mieso i dorzucam posiekaną zieloną pietruszkę. Podaję z dobrym makaronem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 21.09.2013 21:02
mniam ekstra
caralajna 02.07.2013 07:46
domowy najlepszy
dagmara020 28.11.2012 12:44
rosołek mmmm....:)
AURELKA 26.09.2012 18:15
pyszny rosołek
Ewelina38 26.08.2012 21:11
dokładnie, rosołek zawsze smaczny i na topie :)
ziutula
ziutula 13.07.2012 10:26
taki rosoek to zawsze zjem, nawet latem gdy ciepło..
Gosia20 12.07.2012 09:32
super ;)
Jodaj 11.07.2012 12:48
moja ulubiona zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak