Sposób przygotowania

Kurczaka(2-2,5kg) porcjuję, czyszczę i moczę kilka godz w zimnej wodzie, płucze , wkładam do garnaka i gotuję w między czasie zbieram szumowiny, dodaję kilka ziaren ziela ang i listek laurowy i solę. Po ok. 15 min dodaję Kucharka, marchewkę, pietruszkę, pora i selera, cebule przypiekam nad gazem i również dodaję do rosołu i tak gotuję na małym ogniu godz, dodaję pieprz, wyciągam mieso i dorzucam posiekaną zieloną pietruszkę. Podaję z dobrym makaronem :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    moja ulubiona zupka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    super ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki rosoek to zawsze zjem, nawet latem gdy ciepło..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    dokładnie, rosołek zawsze smaczny i na topie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    pyszny rosołek
  • 1
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    rosołek mmmm....:)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    domowy najlepszy
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !