Sposób przygotowania

Gruszki kroimy w kostkę i polewamy likierem.

Czekoladę ścieramy na tarce, wsypujemy do rondelka, dodajemy łyżkę mleka i stawiamy na garnek z gotującą się wodą. Rozpuszczamy czekoladę.

Dodajemy stopniowo śmietankę w proszku, cały czas mieszając.

Następnie wsypujemy pokruszone drobniutko płatki.

Odstawiamy do schłodzenia.

Gdy masa zacznie tężeć wtedy odrywamy ją po kawałku i do środka każdego wkładamy kosteczkę gruszki. Zlepiamy brzegi i obtaczamy w śmietance.

Polewę przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i maczamy w niej czekoladki.

Przechowujemy w lodówce.

Yummy! :-)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !