Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 0,5 kg
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
koperek
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa do obiadu

Kroki postępowania

1
W garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli. Fasolkę myjemy i z obu stron obcinamy końcówki. Fasolkę wrzucamy do wrzątku i gotujemy ok 15-20 minut, do momentu aż fasolka będzie miekka. Odcedzamy.
Krok 1 - Fasolka szparagowa do obiadu foto
2
Na patelni rozpuszcamy masło, dodajemy bułkę tartą i mieszamy. Na to wrzucamy fasolkę szparagową.
Krok 2 - Fasolka szparagowa do obiadu foto
3
Koperek myjemy i drobno siekamy. Fasolkę wykłądamy na talerze i posypujemy koperkiem.
Krok 3 - Fasolka szparagowa do obiadu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michaś 10.07.2012 21:30
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak