Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody waniliowe z golden syrup

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremówka 330 ml
mleko szklanka
golden syrup 3 łyżki
cukier łyżeczka
laska wanilii 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Lody waniliowe z golden syrup

Mleko wlewamy do rondelka. Wanilię przecinamy wzdłuż, wydrążamy nożem ziarenka i dodajemy je razem z przekrojoną laską wanilii do mleka. Zagotowujemy. Odstawiamy do wystudzenia. Gdy będzie już zimne to wyjmujemy połówki laski wanilii (możemy jeszcze raz zeskrobać nożem pozostałe w niej ziarenka i dodać do mleka). Do mleka wlewamy kremówkę, golden syrup, cukier i mieszamy dokładnie. Możemy wymieszać mikserem. Przelewamy do foremek lub plastikowych kubeczków i zamrażamy.

Gotowe!

Już możemy delektować się pysznymi lodami!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 11.10.2015 00:26
ładnie podane
Agiatis 10.07.2012 23:58
Jakie cudne foremki do lodów;) Bardzo fajny przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak