Sposób przygotowania

Z cytryny wyciskamy sok.

Do pojemnika wlewamy śmietankę, kefir, mleko, likier i 6 łyżek cukru.

W blenderze rozdrabniamy rukolę razem z sokiem z cytryny.

Dodajemy do pojemnika z kefirem i resztą składników i miksujemy chwilkę, aż dokładnie się połączą. W razie konieczności dosładzamy.

Wstawiamy do zamrażarki i co godzinę wyjmujemy, by zmiksować masę. Wtedy unikniemy grudek w lodach.

Smacznego :)



P.S. Polecam polać je likierem przed samym podaniem- pycha!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    jestem zaskoczona :))) a może na pikantno tez mozna?:)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !