Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto wyrabiamy szybko w rękach i schładzamy w lodówce przez 2 godziny.

Gdy ciasto się chłodzi gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale używając mniej mleka. Studzimy.
Truskawki myjemy, usuwamy ogonki.


Ciasto dzielimy na 2 części. Każdą z nich wałkujemy na placek i radełkiem wycinamy kwadraty. Na środek każdego kwadratu układamy łyżkę budyniu i przekrojoną truskawkę. Zlepiamy brzegi.

Układamy na blaszce posmarowanej masłem i podsypanej mąką.

Pieczemy ok 20 minut w temp 180st.

Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !