Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 250 gram
cukier 3 łyżki
jajko sztuka
mąka kilka łyżeczek
błonnik 3 owsiany

Przepis i sposób przygotowania na: Serowce

Do miseczki wrzucamy twaróg, dodajemy cukier, błonnik i jajko, zagniatamy ręką masę. Dodajemy trochę mąki, by masa się nie lepiła za bardzo i formujemy kuleczki.

W garnku zagotowujemy wodę.

Wrzucamy serowce na gotującą się wodę. Wyjmujemy po około 4 minutach od wypłynięcia na wierzch.

Podajemy z jogurtem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asia92wp 19.02.2013 10:26
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak