Sposób przygotowania

Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki tak aby każdy kawałek miał po jednej lub po dwie kostki. Cebulę obrać i drobno posiekać, czosnek obrać przepuścic przez praskę. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, dorzucić tam cebulę, zeszklić ją a następnie włożyc jeszcze czosnek, dusić przez chwilę wszystko razem. Do masy należy wlać ocet winny, sos sojowy, keczup, miód resztę oleju i wymieszać.
Do tak przygotowanej marynaty włożyć kawałki mięsa, dokładnie wymieszać (takl aby każdy kawałek był równomiernie przykryty marynatą. Trzymać żeberka w marynacie przez okolo 30minut. Na koniec posypać przyprawą do żeberek, tak przygotowane ułożyć na ruszcie, podstawić pod to blachę, na którą będzie ściekał tłuszcz i włożyć do nagrzanego piekarnika. Opekać około 20min z każdej strony. Podczas pieczenia można posmarować żeberka pozostałą marynatą aby było bardziej esencjonalne.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !