Sposób przygotowania

Masło z wodą i szczyptą soli doprowadzamy do wrzenia w średnim garnku.

Zmniejszamy ogień i wsypujemy przesianą mąkę.

Energicznie mieszamy drewnianą łyżką do momentu aż ciasto będzie gładkie.

Odstawiamy do przestudzenia i dodajemy rozmieszane jajka.

Miksujemy na gładką masę.

Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy podłużne eklerki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Gdy przestygną przecinamy je na pół.

Margarynę roztapiamy w garnuszku.

Dodajemy cukier puder, mleko i kakao i mleko w proszku.

Dokładnie mieszamy nie doprowadzając do zagotowania.

Gdyby polewa się zważyła dodajemy trochę zimnego mleka i mieszamy do uzyskania gładkiej masy.

Górę eklerków smarujemy polewą i odstawiamy do zastygnięcia.

Śmietankę ubijamy na sztywno dodając do niej śmietanfix i opcjonalnie cukier (ja go nie dodawałam ale lubię mniej słodkie desery).

Następnie delikatnie mieszamy z naturalnym serkiem homogenizowanym i wkrajamy do masy banana.

Na dół upieczonych eklerków nakładamy po łyżce masy.

Przykrywamy górą z polewą.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    mniamm..
  • 0
    original
    Opublikowano

    wulkanxd

    wygląda wspaniale;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Bardzo apetyczne.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !