Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PTASIE MLECZKO Z AROMATEM RUMOWYM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
mleko 1 l
cukier 1 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyzek
kakao 4 łyzki
olejek rumowy 1 szt
Polewa:
margaryna 4 łyżki
mleko 4 łyżki
cukier 4 łyżki
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: PTASIE MLECZKO Z AROMATEM RUMOWYM

BISZKOPT: Białka odzielić od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Do żółtek dodajemy 2 łyżki wrzącej wody i mieszamy, dodajemy do białek. Następnie dodajemy cukier i mieszamy 5 minut. Na koniec mąkę i proszek do pieczenia delikatnie mieszamy i pieczemy.
MASA:
Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy będzie gorące trochę odlewamy i mieszamy z żelatyna żeby się rozpuściła. Wlewamy z powrotem do mleka i mieszamy. Dzielimy na 2 części. Białą wylewamy na ciasto. Do drugiej dodajemy kakao i olejek rumowy i mieszamy. Wylewamy na białą część.
POLEWA:
Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i dajemy na ogień. Mieszamy i gorąca wylewamy na placek. Ciasto wkładamy do lodówki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 23.03.2013 13:54
smacznosci warte zjedzenia
Laila2786 02.03.2013 11:26
brzmi pysznie
magdalea 10.07.2012 22:38
świetne
Aneta41 10.07.2012 21:16
pyszota
Hanna5 10.07.2012 16:48
fajne ciachoooo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak