Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem.

Całość siekamy z margaryną po czym dodajemy żółtka i śmietanę.

Zagniatamy na gładkie ciasto.

Dzielimy je na 2 części.

Wkładamy na 10 minut do zamrażarki.

Oba serki miksujemy ze sobą po czym dodajemy jagody i delikatnie mieszamy.

Wysmarowane tłuszczem foremki na babeczki lub tartaletki wykładamy cienką warstwą ciasta.

Nakładamy sporą łyżkę masy z jagodami.

Drugą część ciasta cienko rozwałkujemy i przykrywamy górę babeczek.

Możemy powycinać wzorki bądź z ciasta ułożyć paseczki.

Całość pieczemy około 40 minut w 180 stopniach.

Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Faktycznie można zgrzeszyć dla takiej babeczki.Oczy same jedzą.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    przepieknie wygladaja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata B

    robisz tak pomysłowe rzeczy i jeszcze tak piękne zdjęcia, że jak na nie patrzę to nabieram ochoty na coś słodkiego:)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    żebyś wiedziała, że warte grzechu;) podkradam przepis;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !