Sposób przygotowania

Ogórki powinny być świeżo zerwane i zielone, nieuszkodzone i dość małe. Dokładnie umyć ogórki. Wodę (źródlana lub przegotowana i ostudzona)osolić. Na dno naczynia do kiszenia układamy liść chrzanu, koper, kawałek korzenia chrzanu i 2 ząbki czosnku. Delikatnie układamy ogórki, przekładając je czosnkiem, kawałkami chrzanu i ziarenkami pieprzu. Na wierzch układamy pozostały koper i liść chrzanu, a także czosnek i korzeń chrzanu. Całość zalewamy wodą z solą. Odstawiamy w zaciemnione miejsce. za 2-3 dni ogórki będą już gotowe do spożycia. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Polecam, zawsze wychodzą
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    domowe są najlepsze :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !