Sposób przygotowania

W rondelku rozpuszczamy margarynę z kakao,cukrem i mlekiem.Mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukru i połączenia składników.
Mąkę mieszamy z proszkiem i stopniowo dodajemy zawartość rondelka.Dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.Za pomocą łyżki delikatnie dodajemy pianę z białek.Ciasto wlewamy do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką.Pieczemy do tzw.suchego patyczka.
Następnie rozpuszczamy masło z gorzką czekoladą i odrobiną cukru pudru.Polewą dekorujemy ciasto,oczywiście,gdy będzie już upieczone.


Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Dawno nie jadłam .. ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ja również,mężowi się marzył:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa78

    Oj dawno nie robiłam,chętnie spróbuję
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smakowicie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !