Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morele z malinową wkładką w syropie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morele 1/2 kg
cukier 250 g
maliny świeże
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Morele z malinową wkładką w syropie

Owoce umyć i osuszyć.Morele przekroić na pół,wyjąć pestkę i zamiast niej umieścić ładną malinkę.
Ułożyć ściśle w słoiku.
Do garnka wsypać cukier i zalać go wodą.Następnie dodać sok z cytryny(tylko trzeba uważać na pestki).
Syrop gotuj 6 minut na wolnym ogniu,od czasu do czasu mieszając.
Zalej owoce w słoikach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa78 12.07.2012 09:30
piękne
kochanyptysiu 11.07.2012 08:28
20 minut w 90 stopniach.
Ewa104 10.07.2012 14:32
Też chciałabym wiedzieć co z pasteryzacją.Owoce są surowe,więc na pewno trzeba je pasteryzować.Tylko ile?
Piotr-21 10.07.2012 11:19
super
ben-ka 10.07.2012 10:43
Efekt śliczny :) nie pasteryzujesz tego kompotu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak