Sposób przygotowania

Owoce umyć i osuszyć.Morele przekroić na pół,wyjąć pestkę i zamiast niej umieścić ładną malinkę.
Ułożyć ściśle w słoiku.
Do garnka wsypać cukier i zalać go wodą.Następnie dodać sok z cytryny(tylko trzeba uważać na pestki).
Syrop gotuj 6 minut na wolnym ogniu,od czasu do czasu mieszając.
Zalej owoce w słoikach.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Efekt śliczny :) nie pasteryzujesz tego kompotu?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    super
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Też chciałabym wiedzieć co z pasteryzacją.Owoce są surowe,więc na pewno trzeba je pasteryzować.Tylko ile?
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    20 minut w 90 stopniach.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa78

    piękne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !