Sposób przygotowania

Z kapusty wykrawamy głąba i gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 10 min . Liście odrywamy i układamy na desce ,żeby przestygły . Ryz gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojone cebule. dodajemy pokrojona w kosteczkę paprykę i starte na tarce małe oczka marchewki . doprawiamy przyprawą uniwersalna ,pieprzem i majerankiem . dodajemy pastę pomidorowa .Mieszamy . Dodajemy ugotowany ryż i mieszamy . Farsz zostawiamy do przestudzenia. Taki farsz wkładamy na liście kapusty zawijamy . Gotowe gołąbki układamy ciasno w brytwance i zalewamy bulionem gotujemy na małym ogniu ok 10 min . Podajemy z szczypiorkiem i ketchupem .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna45

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    super
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    Super gołąbki! takich jeszcze nie robiłam :) Pyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !