Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z oliwkami i papryką zieloną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
papryka zielona 1 szt
szczypiorek
majonez
oliwki czarne 5 łyżek
musztarda 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z oliwkami i papryką zieloną

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu studzimy . do zimnego ryżu dodajemy posiekany szczypiorek. Paprykę zielona myjemy i kroimy w kosteczkę . Oliwki odcedzamy z zalewy i kroimy w kostkę . Składniki mieszamy . dodajemy majonez wymieszany z musztardą Jeszcze raz mieszamy . Podajemy schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 23.08.2012 16:21
superowa sałatka
Megi 14.07.2012 12:00
mniam
Piotr-21 10.07.2012 11:24
fajna
gosia47-47 10.07.2012 08:01
pycha
iwa643 10.07.2012 07:41
po;lecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak