Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z panierowaną botwiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

panierowana botwina 1/2 pęczka
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1 opakowanie
woda 3 łyżki
olej 3 łyżki
pomidory 2 sztuki
rzodkiewki 4 duże sztuki
cebula czerwona 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z panierowaną botwiną

Kroki postępowania

1
Przygotować panierowaną botwinę. Można to zrobić wg mojego przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/235938/panierowane-lodygi-botwiny.html .
Krok 1 - Sałatka z panierowaną botwiną foto
2
Wodę wymieszać z olejem i sosem sałatkowym greckim czosnkowo-ziołowym, odstawić na kilka minut.
Krok 2 - Sałatka z panierowaną botwiną foto
3
Rzodkiewki oczyścić i umyć. Pomidory i rzodkiewki pokroić w półplasterki, wymieszać z pokrojoną w piórka cebulą, ułożyć na półmisku.
Krok 3 - Sałatka z panierowaną botwiną foto
4
Na tym ułożyć panierowane łodygi botwiny.
Krok 4 - Sałatka z panierowaną botwiną foto
5
Całość polać przygotowanym wcześniej sosem i podawać.
Krok 5 - Sałatka z panierowaną botwiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 27.11.2012 22:32
Rewelacyjny przepis. Coś nowego. Z chęcią bym zjadła porcyjkę.
Weronika_eM 09.07.2012 21:55
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak