Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane płotki w warzywach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płotki 8 tuszek
marchewki 4 sztuki
cytryna 1 sztuka
pietruszki 2 sztuki
natka pietruszki
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
bazylia 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
koperek
curry 1 szczypta
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane płotki w warzywach

Kroki postępowania

1
Tuszki płotek opłukać i oczyścić z łusek.Przemyć ponownie.Ponacinać tuszki.Obsypać solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny, odstawić na chwilkę.
Krok 1 - Zapiekane płotki w warzywach foto
2
Marchewki i pietruszkę obrać i obgotować.Pokroić na paseczki.Blachę wyłożyć folią ,wlać olej i poukładać płotki.Do każdej naciętej ryby włożyć plaster cytryny,marchewkę oraz pietruszkę.
Krok 2 - Zapiekane płotki w warzywach foto
3
Przyprawić bazylią,słodką papryką,koperkiem oraz curry.Na wierzch ułożyć natkę pietruszki oraz kawałki marchewki i cytryny.Piec w piekarniku około 25 minut.
Krok 3 - Zapiekane płotki w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna23
Justyna23 09.07.2012 20:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak