Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa nic

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2,5 szklanki
cukru 3 łyżeczki
jajko 1 sztuka
cukier waniliowy 1 opakowanie
ryż 1 paczuszek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa nic

Kroki postępowania

1
Mleko z cukrem i odrobiną cukru waniliowego przelać do garnuszka i zagotować.Garnuszek przełożyć na mniejszy ogień.Małą łyżeczką nabierać ubite białko i układać na gotujące się mleko.Podgotować i obrócić na drugą stronę.Ugotowane chmurki z białek przekładamy na osobny talerz.
Krok 1 - Zupa nic foto
2
Ugotować ryż.Żółtko oddzielić od białka.Białko ubić z łyżeczką cukru na sztywną pianę.
Krok 2 - Zupa nic foto
3
Gdy wykorzystamy całe białko,mleko zdejmujemy z ognia.Żółtko mieszamy z mlekiem i przelewamy do mleka.Mieszamy.Przekładamy ugotowany ryż na talerze.Zalewamy mlekiem a na wierzch układamy chmurki z białka.
Krok 3 - Zupa nic foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak