Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z soczewicą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 35 dag
rodzynki 1 łyżka
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 3 łyżki
wieprzowina 30 (od szynki)
wino czerwone 200 ml
ogórek konserwowy 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z soczewicą

Namoczoną uprzednio soczewicę gotujemy do miękkości. Mięso kroimy w kostkę i kładziemy na gorący olej, solimy, pieprzymy, dodajemy rodzynki czerwone wino i pokrojone w kostkę ogórki, po czym dusimy do miękkości. Gotowe mięso zagotowujemy razem z soczewicą. Dodać sok z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 01.02.2013 15:41
dobre mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak