Sposób przygotowania

Ziemniaki opłukać i wybrać mniejsze ziemniaki, oczyścić i obrać ze skórki. Obsypać kminkiem, solą i pieprzem. Wyłożyć do nasmarowanej blachy. Pieczarki obrać i poodcinać kapelusze. Włożyć wraz z ziemniakami do blachy. Jogurt wymieszać z żółtkami oraz przeciśniętym czosnkiem. Polać na wierzchu ziemniaków z pieczarkami. Przyprawić do smaku. Posypać starkowanym żółtym serem oraz natką pietruszki. Piec około 40 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    lubię taką zapiekankę
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !