Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ziemniaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarek 60 dag
ziemniaków 2 kg
kminku 2 łyżeczki
śmietany 2 szklanki
czosnku 3 ząbki
soli 1 szczypta
pieprzu 1 szczypta
żółtko jajek 2 sztuki
olej do smażenia
żółtego sera 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ziemniaki

Ziemniaki opłukać i wybrać mniejsze ziemniaki, oczyścić i obrać ze skórki. Obsypać kminkiem, solą i pieprzem. Wyłożyć do nasmarowanej blachy. Pieczarki obrać i poodcinać kapelusze. Włożyć wraz z ziemniakami do blachy. Jogurt wymieszać z żółtkami oraz przeciśniętym czosnkiem. Polać na wierzchu ziemniaków z pieczarkami. Przyprawić do smaku. Posypać starkowanym żółtym serem oraz natką pietruszki. Piec około 40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 10.07.2012 11:47
muszę wypróbować
Aneta41 09.07.2012 19:57
lubię taką zapiekankę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak