Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka z owocowym dodatkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brzoskwiń 1 puszka
podłużne bułki 2 sztuki
masło
czosnku 1 ząbek
bazylia 1 szczypta
koperek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka z owocowym dodatkiem

Z podłużnej bułki powykrajać ukośne grubsze plastry. Każdy plaster posmarować masłem wymieszanym z przetartym czosnkiem. Zasmażyć na rozgrzanym oleju na patelni. Wyłożyć ciepłe plastry bułki na półmisek. Brzoskwinie odcedzić z zalewy i pokroić na kawałeczki. Na wierzch plastrów bułki ułożyć pokrojone na kawałki brzoskwinie, oliwę z oliwek wymieszać z bazylią i koperkiem. Delikatnie polać każdą sztukę pokrojonej bułki. Podawać jako przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak