Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet porzeczkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostki lodu 17 kostek
konfitura 170 porzeczkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet porzeczkowy

Konfiturę i lód miksujemy na gładką masę (najlepiej blenderem z przystawką do kruszenia lodu). Przelewamy do foremek lub pojemnika, z którego później można będzie formować lodowe kulki. Wstawiamy do zamrażarki na ok. 3 godziny. Co jakiś czas zaglądamy, ewentualnie mieszamy, by nie zrobiły się lodowe grudki. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 04.08.2012 14:25
ma piękny kolor, taki intensywny
JaPaqc 03.08.2012 23:20
jak pięknie wyglada
Rafał10 10.07.2012 09:44
rewelacja
tessinka 09.07.2012 22:05
sorbet porzeczkowy...jeszcze nie próbowałam
parysek10 09.07.2012 19:30
uwielbiam
niedozywiona 09.07.2012 18:49
bardzo fajny przepis, ale wolałabym przyjść na gotowe bo bym nie wytrzymała tężenia :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak