Sposób przygotowania

Na naleśniki :
3 szk maki pszennej
1 szk oranżady
3 szk mleka
2 jajka
1/2 łyżeczki soli
50 ml oleju
Farsz :
3/4 szk ugotowanego na sypko ryżu
350 g mielonego mięsa wieprzowego
1 cebula
1,5 szk mieszanki chińskiej ( mrożonej )
1/2 szk startego żółtego sera
1/2 szk rzeżuchy
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
1/2 łyżeczki przyprawy mix chili
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
4 łyżki oleju
Dodatkowo :
olej do smażenia
bułka tarta do obtaczania


Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie wymieszać na gładkie ciasto.
Odstawić je na 15 minut.
Po tym czasie na rozgrzaną patelnie nalewać porcje ciasta, ale więcej niż na tradycyjne cienkie naleśniki.
Na drugiej patelni rozgrzać olej, wrzucić zmielone mięso i je podsmażyć.
Dodać warzywa i przyprawy i dalej smażyć aż warzywa zmiękną.
Farsz przestudzić i dodać ryż oraz rzeżuchę i ser i wymieszać.
Na środek każdego naleśnika kłaść porcje farszu, składać w kopertę i obtoczyć w bułce tartej.
Podsmażyć krokiety na patelni z rozgrzanym olejem.

Komentarze

  • 2
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    fajna nazwa i super farsz
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    nietypowy pomysł z tą oranżadą
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    fajny pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martinezek

    znam z wodą mineralną gazowaną , oranżady nie próbowałam :))
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    oranżada czy woda gazowana nie robi różnicy. Ja akurat daję oranżadę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    na pewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super przepis a nazwa jeszcze lepsza:)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dzięki
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    jak dla mnie brzmi niesmacznie, nie chcę nawet wiedzieć co tam jeszcze może być, a o czym nie wspomniałaś.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    To poczytaj składniki to wtedy sie dowiesz

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !