Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć i naciąć w każdym kieszeń.
Oprószyć solą i pieprzem.
Do miseczki wsypać kuskus i zalać gorącym bulionem grzybowym tak aby minimalnie wystawał ponad kaszkę.
Zakryć miseczkę talerzykiem i zostawić aż kuskus napęcznieje.
W drugim rondelku zblanszować umyte kurki w osolonej wodzie.
Kalarepkę umyć, obrać i pokroić w kostkę i również zblanszować w osolonej wodzie.
Gotowy kuskus wymieszać widelcem, dodać odcedzona kalarepę i kurki ( składniki mają być chłodne ), wbić jajko, dodać kaszę mannę i przyprawy i wymieszać.
Kieszenie napełnić nadzieniem i każdy tak przygotowany filet zawinąć w folię spożywczą tworząc roladkę.
W garnku ułożyć zafoliowane roladki, zalać wodą tyle aby były zakryte i gotować od zagotowania się wody 15 minut.
Po ugotowaniu wyjąć je z wody, zdjąć folię i podawać z dowolnymi dodatkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    przepyszne ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    fajny pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    Smaczne
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    świetny pomysł :) muszę spróbować
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dziękuję
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Świetne połączenie z kalarepką, którą uwielbiam!
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wspaniały sposób na zastosowanie kaszy kuskus :) Roladki ślicznie się prezentują :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !