Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykowe łódeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
ząbek czosnku 2 sztuki
szynka 25 dag
fasola czerwona z puszki 1 puszka
fasola biała z puszki 1 puszka
Kukurydza z Puszki 1 puszka
natka pietruszki do smaku
papryka 6 strąków
oliwa 2 łyżki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
ser żółty 10 dag
sok z cytryny 1 łyzka
śmietana 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
papryczka chili 1 strączek
nachos 1 tacos

Przepis i sposób przygotowania na: paprykowe łódeczki

Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj. Chilli rozetnij wzdłuż na pół, usuń pestki, miąższ posiekaj. Szynkę pokrój w kosteczkę, natkę grubo posiekaj. Fasolę i kukurydzę przełóż na osobne sitko, przlej zimną wodą, dokładnie odsącz. Papryki umyj, pokrój wzdłuż połówki, oczyść z pestek. Na rozgrzanej oliwie zeszklij czosnek i cebulę, dodaj posiekane chili. Wlej pomidory z puszki, zgotuj. Dodaj szynkę, fasolę, kukurydzę i posiekaną natkę, wymieszaj. Dopraw do smaku solą, piperzem i sokiem z cytryny. Farszem napełnij połówki papryki. Posyp startym żółtym serem, ułóż na blasze. Zapiekaj ok. 15 minut. Podawaj z tacos i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 10.07.2012 09:49
przepyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak