Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Biszkopt: Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Formę posmaruj masłem i wysyp mąką. Mękę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i sól wymieszać w misce. Mikserem na średnich obrotach ubić z masło z cukrem, aż do uzyskania kremowej konsystencji, dodawaj po jednym jajku, wbijając kolejne dopiero po rozpuszczeniu poprzedniego. Miksując na małych obrotach, stopniowo dosypywać suchych składników, każdą kolejną warstwę polewając czekoladą, mlekiem i olejem. Rzadkie ciasto przekładać do formy i piec ok. 40 minut. Nasączyć syropem cukrowym po upieczeniu.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pysznie się prezentuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    pyszne , oj zjadłabym :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna34

    wygląda przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agus198900

    ależ pysznie wygląda;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !