Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątroba duszona w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wieprzowa kg
wino szkl
bulion troche
Liść laurowy suszony Prymat szt
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 3 łyżki
cebula szt
olej trochę

Przepis i sposób przygotowania na: wątroba duszona w winie

Kroki postępowania

1
posiekaj cebulę,podsmaż ją na oleju,następnie dodaj oczyszczoną wątrobę oprószoną mąka i smaż ją aż do zrumienienia
Krok 1 - wątroba duszona w winie foto
2
podlej wątrobę winem oraz bulionem,duś do miękkości z dodatkiem liścia laurowego.Dopraw do smaku
Krok 2 - wątroba duszona w winie foto
3
do utworzonego się sosu dodaj śmietanę,całość wymieszaj,ewentualnie dopraw i podawaj.
Krok 3 - wątroba duszona w winie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak