Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 250 g
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
jabłko 2 sztuki
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej

Kapustę lekko odciskamy z soku, a następnie siekamy. Marchew myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Identycznie postępujemy z jabłkami. Cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy, przyprawiamy do smaku, dodajemy oliwę. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 10-15 minut do lodówki. Podajemy z drugim daniem. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 26.07.2012 21:58
pycha
Emilia22 09.07.2012 16:48
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak