Sposób przygotowania

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać pomidory i całość dusić przez około 3-4 minuty. Przyprawić solą, pieprzem, chilli, bazylią i oregano. Starannie wymieszać. Dolać wywar warzywny i 1 szklankę wody. Gotować około 10 minut. Zupę podawać ze świeżą lub opieczoną w tosterze ciabattą bądź kromką chleba. Można również po opieczeniu przetrzeć każdą kromkę obranym i przekrojonym na pół ząbkiem czosnku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    takiej nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam pomidorową
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    zupka fajna , ja podaje z makaronem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !