Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1
oliwa 4 łyżki
posiekane pomidory 2 puszki
wywar warzywny 1 litr
chilli 1 szczypta
ciabatta 1 sztuka
sól
pieprz
woda 1 szklanka
Bazylia suszona Prymat 1 szczypta
oregano 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać pomidory i całość dusić przez około 3-4 minuty. Przyprawić solą, pieprzem, chilli, bazylią i oregano. Starannie wymieszać. Dolać wywar warzywny i 1 szklankę wody. Gotować około 10 minut. Zupę podawać ze świeżą lub opieczoną w tosterze ciabattą bądź kromką chleba. Można również po opieczeniu przetrzeć każdą kromkę obranym i przekrojonym na pół ząbkiem czosnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 15.02.2013 08:18
zupka fajna , ja podaje z makaronem
MAR3STA 13.12.2012 18:29
uwielbiam pomidorową
Kasia36 09.12.2012 19:05
takiej nie jadłam
Justyna Jussstiii 10.07.2012 21:02
super
Kekerboom 09.07.2012 13:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak