Sposób przygotowania

Masło, kremówkę i cukier podgrzewamy w rondelku, tak, aby masło i cukier się rozpuściły. Wiórki kokosowe wsypujemy do miski i zalewamy naszą masą z rondelka. Dodajemy rum i zapach rumowy, wszystko dokładnie mieszamy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, gdy jest płynna dodajemy do niej wiórki ze wszystkimi składnikami i dokładnie mieszamy. Wsadzamy na pół godziny do lodówki, po czym najlepiej mając mokre ręce - formujemy z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na papier do pieczenia i wstawiamy do lodówki aż stężeje. Masa jest dość plastyczna, więc można z niej zrobić każdy kształt

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Wow, zobaczyłam i chcę to! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    niedozywiona

    mniam mniam, pyszności !
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dzikowiec

    Wyglądają fantastycznie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    rewelacja
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Nagle mnie naszło na coś słodkiego :)))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !