Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bounty po mojemu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 100 gram
czekolada mleczna 100 gram
śmietana kremowa 30% 3 łyżki
masło 1 łyżka
cukier 1/2 szklanki
rum 1 łyżeczka
aromat rumowy 1 kropla

Przepis i sposób przygotowania na: Bounty po mojemu

Masło, kremówkę i cukier podgrzewamy w rondelku, tak, aby masło i cukier się rozpuściły. Wiórki kokosowe wsypujemy do miski i zalewamy naszą masą z rondelka. Dodajemy rum i zapach rumowy, wszystko dokładnie mieszamy. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, gdy jest płynna dodajemy do niej wiórki ze wszystkimi składnikami i dokładnie mieszamy. Wsadzamy na pół godziny do lodówki, po czym najlepiej mając mokre ręce - formujemy z masy kulki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na papier do pieczenia i wstawiamy do lodówki aż stężeje. Masa jest dość plastyczna, więc można z niej zrobić każdy kształt

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.08.2012 07:45
Nagle mnie naszło na coś słodkiego :)))
Monika78 09.07.2012 21:41
rewelacja
MagdaeM 09.07.2012 14:10
super
niedozywiona 09.07.2012 14:06
mniam mniam, pyszności !
Ankha 09.07.2012 13:51
Wow, zobaczyłam i chcę to! :)
ewka1978 09.07.2012 13:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak