Sposób przygotowania

W garnku zagotować mleko, nie musi być "od krowy" równie dobrze zsiada się z UHT. Do gorącego mleka wcisnąć sok z całej cytryny bez pestek oczywiście. Gotować mieszając, obserwować ,aż mleko zacznie wytrącać twarożek. W momencie całkowitego oddzielenia się serwatki i sera wyłączyć ogień , przecedzić na sicie z gazą. Poczekać do ostygnięcia.

Można jeść na chlebie z solą lub przyrządzić domowy twarożek ze śmietaną i ziołami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Dawno nie robiłam ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    mleko z kartonow jest gorzkawe po skwaszeniu (?):(
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martinezek

    nic takiego nie wystąpiło , trzeba je dobrze podgrzać do wrzenia praktycznie i smak jest normalny , delikatny bez goryczki zapewniam :)))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !