Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z sarniną z sosem limonkowym i miodowo-malinowym Wiesława Bobera

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

comber z sarny 150 g
mix sałat
pomarańcza filetowana 80 g
Sos limonowy:
miód spadziowy 1 łyżka
Sos miodowo- malinowy:
sok ze świeżych malin 1 łyżka
miód spadziowy 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
grejpfrut 80 fioletowy
sok z limonki 2 (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z sarniną z sosem limonkowym i miodowo-malinowym Wiesława Bobera

Wiesław Bober poleca:


Comber z sarny zamarynować w oliwie, czerwonym winie, czosnku, tymianku, jałowcu, pieprzu i soli, odstawić. Zamarynowane mięso usmażyć na rozgrzanej patelni po 2 minuty z każdej strony.
Mix sałat umyć, wysuszyć, ułożyć na talerzu. Na sałacie ułożyć na przemian grejpfruty i pomarańcze. C
Comber pokroić na plastry i ułożyć na talerzy według własnej koncepcji.
Miód wymieszać z limonką, doprawić pieprzem i przygotowanym sosem skropić sałatę. Sok malinowy połączyć z miodem, wymieszać i doprawić do smaku pieprzem. Sosem miodowo-malinowym skropić comber z sarny lub podać go oddzielnie w kieliszku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 23.01.2016 17:47
Miód- malina!!!! Spróbowałabym....
Rycerz
Rycerz 01.01.2014 22:30
Przepięknie podane.
1j1o1l1a1 09.07.2012 22:06
wytworna, ale raczej dla elity poza tym sarenki szkoda do jedzenia:)
Margo1 09.07.2012 19:34
Przepięknie podano :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak