Sposób przygotowania

Piekłam w blaszce takiej 13cm na 30cm.

Białka z 3 jaj ubić na sztywno. Mąkę ziemniaczaną i pszenną wymieszać z żółtkami, proszkiem do pieczenia, kwaskiem, cukrem i dodawać powoli ubite białka. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wylać na nią ciasto. Piec w 180 stopniach około 35min.

Ciasto wyjąć z blaszki, wystudzić i przeciąć na pół.

Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem 3 łyżek żelatyny i odstawić do lekkiego przestygnięcia. Wziąć trzepaczkę i ciągle mieszając dodawać do letniej galaretki serek homogenizowany. Odstawić do lodówki na 20 min (uważając by galaretka całkowicie nie stężała).

Spód ciasta włożyć do blaszki i wyłożyć prażone jabłka, zalać lekko stężającą galaretką, i położyć górę ciasta. Odstawić do całkowitego stężenia. Najlepiej na noc.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda niesamowicie
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    pyszności !!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    lubię takie deserki
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    smaczne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobry na drugie śniadanie
  • 1
    original
    Opublikowano

    tessinka

    do kawki w sam raz :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    indi

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Bardzo smaczne:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    matesko

    apetyczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    zjadło by się
  • 0
    original
    Opublikowano

    Czyki

    I ja poproszę kawałeczek takiej pyszności:):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !