Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka serca z marmoladą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier kryształ 1/2 szklanki
cukier wanilinowy 2 łyżki
masło 60 gram
margaryna 60 gram
jajko 1 sztuka
marmolada 1 opakowanie
cukier puder 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka serca z marmoladą

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki główne zagniatamy na gładkie ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę (moje stało w lodówce pół godziny i już było dobre). Po tym czasie ciasto wałkujemy na grubość około 3-4 mm
Krok 1 - Ciastka serca z marmoladą foto
2
W cieście wycinamy foremką serduszka - w połowie serduszek wycinamy w środku okienko - mniejsze serduszko. Wsadzamy do piekarnika na 10 minut w temperaturze 190 stopni. Uwaga, bo szybko łapią kolor, lepiej pilnować pod koniec pieczenia:)
Krok 2 - Ciastka serca z marmoladą foto
3
Smarujemy marmoladą całe serce i nakładamy na nie serduszko z okienkiem, posypujemy cukrem pudrem.
Krok 3 - Ciastka serca z marmoladą foto
4
Gotowe, smacznego!
Krok 4 - Ciastka serca z marmoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ankha 09.07.2012 13:45
Jak się ochłodzi zrobię podobne:)
Ankha 09.07.2012 13:45
Jak się ochłodzi zrobię podobne:)
Magdalena67 09.07.2012 12:05
Słodkie serducha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak