Sposób przygotowania

Kostkę czekolady zalewamy odrobiną wrzątku, dodajemy chili i mieszamy aż się rozpuści. Jeżeli się nie rozpuszcza - na 10-15 sekund do mikrofali. Jeżeli masa jest zbyt lejąca, dodajemy kakao. Musi być dość gęsta, ale tak, żeby była płynna. Bitą śmietanę wyciskamy na wierzch zaparzonej kawy, delikatnie mieszamy, uważając aby całkowicie nie zniszczyć pianki. Czekoladę nabieramy na łyżeczkę i robimy na środku pianki małe koło i półtora centymetra od niego okrąg. Wykałaczką przeciągamy przez środki kół, tak aby powstały smugi. Od nas zależy w którą stronę przeciągamy i jaki wzorek wyjdzie.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    to jest moja pora na kawę ....poproszę ,bo bardzo apetycznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dzikowiec

    Wygląda fantastycznie!!!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Kasia35

    To musi być smaczne! Nabrałam ochoty na kawę...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !