Sposób przygotowania

Giancarlo Russo poleca:

Mikserem ubijamy żółtka z cukrem, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Osobno ubijamy na sztywna pianę białka z odrobina soli. Do miseczki z ubitymi żółtkami dodajemy po trochu ser mascarpone i cały czas miksując, dolewamy likier. Gdy krem zgęstnieje i nabierze jednolitej konsystencji, dodajemy pianę z białek i wszystko delikatnie mieszamy. Do kremu dodajemy zmielone w mikserze ciasteczka migdałowe i przystępujemy do drugiego etapu przygotowania naszego deseru. Każdy z biszkoptów zanurzamy na krótko w kawie, tak aby niezupełnie nią nasiąkły i układamy je równą warstwą w formie do pieczenia. Wykładamy połowę kremu i przykrywamy go kolejną warstwą w formie do pieczenia. Wykładamy połowę kremu i przykrywamy go kolejną warstwą maczanych w kawie biszkoptów. Smarujemy wierzch pozostałym kremem i wstawiamy do lodówki na minimalnie 4 godziny. Deser podajemy pokrojony na kawałki, posypany gorzkim kakao.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pięknie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    apetyczne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pysznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    na pewno przepyszny deser
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię ten deser, wspaniale wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina46

    mmm smaczne to !
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    ale pyszny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Przepięknie podany!
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    zdjęcie pewnie nie oddają tego smaku, ale jak sie patrzy to aż chce się jeść

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !