Sposób przygotowania

Porcję rosołową wypłukać i wstawić na gaz z 3 litrami wody. Wyjąć szumowiny, wrzucić kostki rosołowe. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i zmiksować w blenderze. Kiedy porcja będzie już obgotowana wrzucamy ryż. Kiedy ryż będzie miękki dodać pomidory. Kiedy wszystko się zagotuje doprawić kucharkiem i pieprzem. Zabielić śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniamaaa
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszna i zdrowa
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Trzy pomidory na 3 litry wywaru? Nie bardzo jestem przekonana, że wyjdzie z tego pomidorowa ;) Ja bym wzięła ok.2kg pomidorów... Poza tym kostki rosołowe ...bez konserwantów?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !