Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa bez konserwantów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 3 sztuki
Kostki rosołowe Kucharek 2 sztuki
Kucharek - uniwersalna, pieprz do smaku
ryż 20 dkg
śmietana 100 ml
porcja rosołowa ze skrzydełkami sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa bez konserwantów

Porcję rosołową wypłukać i wstawić na gaz z 3 litrami wody. Wyjąć szumowiny, wrzucić kostki rosołowe. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i zmiksować w blenderze. Kiedy porcja będzie już obgotowana wrzucamy ryż. Kiedy ryż będzie miękki dodać pomidory. Kiedy wszystko się zagotuje doprawić kucharkiem i pieprzem. Zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 03.01.2014 15:00
Trzy pomidory na 3 litry wywaru? Nie bardzo jestem przekonana, że wyjdzie z tego pomidorowa ;) Ja bym wzięła ok.2kg pomidorów... Poza tym kostki rosołowe ...bez konserwantów?
IKrakowianka 27.08.2011 08:45
pyszna i zdrowa
lucyna15
lucyna15 24.07.2010 11:49
mniamaaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak