Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe kuleczki z cynamonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż do sushi 1 opakowanie
mleko
cukier 3 łyżki
cynamon
jabłko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe kuleczki z cynamonem

Ryż zalewamy mlekiem mleka 2 razy tyle co ryżu . Gotujemy z dodatkiem cukru do smaku . Następnie odstawiamy pod przykryciem aż ryz wypije resztę mleka. Zostawiamy do przestudzenia. Z zimnego ryżu formujemy kulki . Posypujemy je cynamonem . Podajemy z tartym jabłuszkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 27.08.2012 16:22
super deser:)
Megi 14.07.2012 11:59
extra deser
reniatka 09.07.2012 09:43
fajny zdrowy deser
iwa643 09.07.2012 06:56
polecam na deser
iwa643 09.07.2012 06:56
polecam na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak