Sposób przygotowania

Rozwinąć gotowe ciasto francuskie i przełożyć na blachę prostokątną. Pokroić je na kwadraty 7x7 cm i nakładać na nie łyżeczką jabłka prażone Smak. Zakleić na jabłkach 2 rogi kwadratu, te które są naprzeciw siebie. Włożyć blachę do nagrzanego do 210 stopni C piekarnika i piec do lekkiego zrumienienia. Po wyjęciu i ostudzeniu polukrować lukrem zrobionym z cukru pudru i odrobiny wrzątku. Zostawić kilka godzin do zastygnięcia lukru.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ooo z jabłkami prażonymi jeszcze nie robiłam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam wszystko co związane z jabłkami :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Fajny przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !