Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Agrestowe sakiewki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest
ciasto francuskie 0,5 op
cukier trzcinowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Agrestowe sakiewki

Kroki postępowania

1
Ciasto rozkładamy na płasko i wycinamy z niego prostokąciki.
Krok 1 - Agrestowe sakiewki foto
2
Agrest oczyszczzamy z ogonków, myjemy i kroimy na połówki. Na każdy prostokąt ciasta nakładamy kilka cząstek agrestu i posypujemy cukrem trzcinowym ( ok 1/3 płaskiej łyżeczki na 1 sztuke).
Krok 2 - Agrestowe sakiewki foto
3
Zlepiamy ze sobą wszytskie rogi ciasta i lekko przekręcamy, tworząc małą sakiewkę. Nie musimy szczelnie zamykać boków. W tej porcji ciasta wyszło 12 sakiewek.
Krok 3 - Agrestowe sakiewki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 04.12.2012 10:30
łatwe a dobre
Anna169Hosz 09.07.2012 13:00
Dużo " rzeczy" zapiekam w cieście francuskim, ale agrestu jeszcze nie próbowałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak