Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa opruszona bułką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dag
masło 0,5
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa opruszona bułką

fasolkę szparagową myjemy, a następnie z każdej jednej obcinamy końcówki. W dużym garnku nastawiamy wodę, wsypujemy łyżeczkę soli i kiedy zacznie wrzeć wrzucamy fasolkę i obgotowujemy do miękkości. W wysokiej patelni rozpuszczamy masło, po czym dodajemy odcedzoną fasolkę oraz wsypujemy bułkę tartą. Całość przesmażamy, po czym możemy już podawać. Ja fasolkę podałem do drugiego dania, ale można jeśc również samą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 08.05.2013 23:58
Oj, zjadłabym z wielką ochotą.
caralajna 11.01.2013 07:54
uwielbiam fasolkę właśnie z bułką, nie dodaję cukru, bo bez niego fasolka jest smaczniejsza
bgs1984 01.08.2012 11:48
mniam
marzenciak1985 01.08.2012 11:45
mniam
Paweł10 08.07.2012 22:13
pysznie wyglada
Sylwia29 08.07.2012 20:56
Najlepsza do obiadu ;)
SmacznaPyza 08.07.2012 19:59
do gotowania dodaję też łyżkę cukru, fasolka jest smaczniejsza....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak