Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagody w soku własnym na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody
cukier
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: jagody w soku własnym na zimę

jagody przebrać umyć osuszyć i wkładać do umytych słoików warstwami przesypanymi cukrem do pełna na wierzch wsypać odrobinę kwasku cytrynowego aby zachowały swój kolor i szczelnie zakręcać słoiki.Pasteryzować od zagotowania się wody ok.10min.po czym wyjąć dnem do dołu i jak przestygną wystawić w ciemne i chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.10.2013 19:04
pyszne są takie jagody
Wafelek2601 05.08.2013 23:42
Warto zrobić takie jagódki
Grazyna0211 18.05.2013 11:01
też takie robię są smaczne
Justyna/Dzastus 24.01.2013 10:40
moja mama zawsze robi takie jagody. pychota
Wacław 13.09.2012 10:26
poproszę o słoiczek :)
caralajna 09.07.2012 08:43
uwielbiam jagody
Paweł10 08.07.2012 22:13
tez takie robie :) pycha :)
tessinka 08.07.2012 19:47
Lubię przetwory z jagód :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak