Sposób przygotowania

Gotuję 2 szklanki ryżu bez soli ,gdy się już ugotuje wylewam na durszlak ja zawsze gotuję go rano żeby dobrze obciekł, wsypujemy ryż do miski wlewamy jogurt ,wbijamy jajka dodajemy cukier zwykły wedle uznania oraz cukier waniliowy również kto jak lubi ,ja zawsze wsypuję 4 opakowania lubię jak one pachną wanilią i dodajemy mąkę ja tak dodaje mąkę jak do placków ziemniaczanych ,czyli ażeby nie było za rzadkie ani za gęste musi się tak wszystko razem połączyć , wymieszać i smażyć jak placki ziemniaczane na oleju.
Można jeść z owocowym jogurtem ,albo dżemem, kiedyś można było dostać frużelinę z tym jest pycha, to coś podobnego do konfitury :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    super ciekawe jak smakują
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    na pewno smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    fajne placuszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wiola6

    Zapraszam do wypróbowania przepisu są bardzo smaczne nadaj sie na obiad jak i na słodki podwieczorek:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo lubię takie placuszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ja nie robiłam jeszcze takich , ale wyglądają rewelacyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !