Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy jagodowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 330 ml
żółtko jajek 6 szt
cukier puder 13 łyżki
cukier wanilinowy 1 op
polewa czekoladowa 1 op
liść mięty
jagody 300 ml
jagody 1 mrożone

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy jagodowy

Śmietanę ubijamy na sztywno za pomocą trzepaczki. W osobnym naczyniu ubijamy trzepaczką na puch żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy do nich ubitą śmietanę i dokładnie miksujemy. Połowę jagód dusimy drobno widelcem i miksujemy z masą, następnie wsypujemy pozostałe jagody i mieszamy całość za pomocą silikonowej łopatki. Masę przekładamy do silikonowej formy i wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin. Wyjmujemy deser na talerz, dekorujemy go czekoladową polewą, posypujemy mrożonymi jagodami, dekorujemy listkiem mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/Madija 23.07.2012 12:21
pycha
Agnieszka_B 11.07.2012 22:02
Pysznie się zapowiada :)
aginaa 11.07.2012 20:53
na te upały to deser idealny
Ewa104 09.07.2012 10:16
Boski deser,istna ambrozja.
agunesu 08.07.2012 19:34
cos nowego na upaly
elka4621 08.07.2012 19:03
pysznie wygląda
Jolanta_P-S 08.07.2012 17:21
Ja też:) tylko, że rozdrapali od razu;)
ziutula
ziutula 08.07.2012 17:14
dzisiaj w upał to na obiad i kolację i jeszcze na wieczór by się ten przysmak jadło..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak