Sposób przygotowania

Śmietanę ubijamy na sztywno za pomocą trzepaczki. W osobnym naczyniu ubijamy trzepaczką na puch żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy do nich ubitą śmietanę i dokładnie miksujemy. Połowę jagód dusimy drobno widelcem i miksujemy z masą, następnie wsypujemy pozostałe jagody i mieszamy całość za pomocą silikonowej łopatki. Masę przekładamy do silikonowej formy i wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin. Wyjmujemy deser na talerz, dekorujemy go czekoladową polewą, posypujemy mrożonymi jagodami, dekorujemy listkiem mięty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dzisiaj w upał to na obiad i kolację i jeszcze na wieczór by się ten przysmak jadło..
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Ja też:) tylko, że rozdrapali od razu;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    pysznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    cos nowego na upaly
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Boski deser,istna ambrozja.
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    na te upały to deser idealny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pysznie się zapowiada :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/Madija

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !